Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Közérdekű adatok

Kereső
Keresés
Műsoron

Ádámok és Évák ünnepe

Közönség Hang

Hírlevél

Díjak

Ezüstzsöllye-tulajdonosok

Bérletes előadások


ŐSZI FELNŐTT BÉRLET

 A bérlet ára: felnőtteknek 9.800,- Ft, 8.700 Ft, nyugdíjasoknak 8.800 Ft, 7.700 Ft

A régi nyár
operett

Az élet abszurditása, a matematikai pontossággal ki nem számítható "véletlenek összejátszása" sajátos helyzeteket eredményez. Előkerül az egykori nagy szerelem, felelevenednek annak a bizonyos régi nyárnak soha el nem múló pillanatai...szerelem, féltékenység, vonzások és választások, csalódás, emlékek. Felnőtté válás, érzelmek, érzések, anyai aggódás, egymásra találás...népszerű dallamok, mára már "örökzöld" slágerek, parádés szereposztás. Mindez együtt, egy előadásban.
A Budapesti Operettszínház előadása.
Főbb szerepekben:
Kalocsai Zsuzsa, Gergely Róbert, Oszvald Marika, Faragó András, Bori Réka, Kocsis Dénes és Dézsy Szabó Gábor.
Rendező:
Szabó Máté.


Terminál
táncjáték

Szépen megtervezett utazásunkat egyik pillanatról a másikra felboríthatja egy nem várt esemény – sztrájk, havazás vagy vulkánkitörés – hosszabb időre, földön marasztalva a repülőgépeket, kényelmetlen várócsarnokokban összezárva az utazókat. Az idő múlásával együtt növekvő unalom, bosszúság helyett akár jól is érezhetné magát a hasonló sorsra jutott nemzetközi társaság. Ez az élet adta ötlet inspirálta Vári Bertalan Harangozó-díjas táncos, koreográfust műsorának színpadra állításában.
A Terminál című darabban egymást tanítják meg saját nemzeti táncukra az utazók, így mutatják meg a világnak, hogy a mindennapos bosszúságok, kényszerpihenők közös szórakozássá varázsolhatók.
A Bartók Táncszínház
előadása.
Koreográfus: Vári Bertalan.


Thornton Wilder
A mi kis városunk
színmű

Valamennyiünknek megvan a maga városa, amelyben született, felcseperedett, élt és meghalt. Darabunk egy városka hétköznapjainak varázslatos világát mutatja be. Olyan dolgokról mesél, amelyeket szinte mindenki átélt vagy éppen átél, csak nem veszi észre. Nem történnek világmegváltó események. Maga a csupa nagybetűs élet történik. Az újságos kihordja az újságot, a fiatalok szerelembe esnek, összeházasodnak, mindenki csinálja a megszokott dolgát a napi rutin szerint. De…
A Bartók Kamaraszínház előadása.
Rendező:
Őze Áron.


Harold Pinter
Hazatérés
tragikomédia

Négy férfi - az idős apa, két felnőtt fia és idős testvére - évek óta élnek egy londoni házban anya nélkül, nő nélkül. Váratlanul megjelenik az Amerikában élő harmadik fivér fiatal feleségével. Mulatságos, borzalmas, szentimentális, vicces, fájdalmas. Sírni kell, és persze röhögni. Tragikomédia. Egy klasszikus a múlt századból...
A Zenthe Ferenc Színház előadása.
Szereplők:
Mikó István, Erdélyi Gábor, Csernák János, Máté Krisztián, Albert Péter, K. Müller Zsófia.
Rendező:
Gyuriska János.

 

 

STÚDIÓ BÉRLET
4000 Ft
Három stúdiótermi és egy (választható) színháztermi előadás. 

Márai Sándor: Judit
asszonymese egy részben

„Az emberek néha jók. Mert gátlásaik vannak, hogy rosszat cselekedjenek.
Ez a legtöbb, amire az ember képes.”
Egy asszony története a huszadik századból. A nincstelen szolgálólányból lett méltóságos asszony élete.
Egy szállodai szoba. Emlékek, érzések, visszaemlékezések, megértések, elhallgatások, örömök és fájdalmak. Róma, ahol a műveltség még nyomokban fellelhető. Egy író a fényképeken. Egy férj, aki elindult a semmibe. Egy fiatal dzsesszdobos, aki nappal alszik. A kávé illata. A magány. Az öregedés. Az elmúlás. Az élet.
„Ne vigasztalj, tudom én a leckét! Megtanultam, hogy idejében kell elmenni.”
Márai Sándor gyönyörű nyelvezetű írásának színpadi adaptációja.
Találkozás egy csodálatos színésznővel.
„Ez az az arc, amire emlékezni fogsz halálod óráján is!”
Rendező: Szemán Béla.


Páskándi Géza: Lélekharang 
dráma két részben

Színházunk az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tűzi műsorra Páskándi Geza művét.
A darab egy magyar szabósegéd, Libényi János, a 19. század hatvanas éveiben elkövetett sikertelen merényletét taglalja a fiatal Ferenc József császár ellen.
Miért, kinek a megbízásából, miféle nemzeti érzéstől vezérelve készült ez a gyerek-ember a császárgyilkosságra? Kinek származik ebből haszna, kiket erősít meg a merénylet? Az író egy izgalmas krimi okkeverésével nyomozza végig az esetet: hogyan válik csöndes forradalmárrá egy nagypolitikától távol álló, csak munkájának élő ember.
Rendező: Léner András.  

Frida Kahlo
szenvedélyes életigenlés egy részben

Frida Kahlo a 20. századi festőművészet és politikai közélet ikonikus nőalakja, aki a mai kor számára nem véletlenül vált hiteles példaképpé. Élete, karaktere, önkifejezésének útjai és eszközei izgalmas világot tárnak fel. Látomásos, ősi kultúráktól átitatott alkotásai, szürrealistának mondott képi világa bonyolult és mély érzelmeit tükrözik. Szenvedélyesen perzselő élnivágyása, női bölcsessége minden szenvedését felülírta…amiből nem keveset mért rá a sors. A Mexikóban született német, zsidó, spanyol, indián és magyar felmenőkkel rendelkező, bonyolult vérvonalú különc nem meglepő, hogy megbabonázta Diégo Rivérát, az akkori mexikói kortársművészet festő óriását és lett a felfedezettje, szerelme, barátja és felesége egy életen át. Diégo így mutatta be Fridát a new yorki mecénások neki rendezett fogadásán: "Jobb festő nálam!" Az előadás életükön, alkotásaikon keresztül mutatja meg azt a példaértékű őszinteséget és azt a megfejthetetlen és megfogalmazhatatlan, mindent elsöprő alkotási energiát, mely képes még a halállal is farkasszemet nézni.
Rendező: Bodor Böbe.


Választható színháztermi előadásaink:

Thornton Wilder: A mi kis városunk – színmű
Rendező: Őze Áron

Molnár Ferenc: Az üvegcipő – vígjáték
Rendező: Czajlik József

Arany János: Toldi – musical
Rendező: Sipos Imre

Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! - játék két részben
Rendező: Somogyi Szilárd

 Műsornaptár
2017. decemberelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
48.123
49.45678910
50.11121314151617
51.18192021222324
52.25262728293031
Corner Hotel és Kávéház
JUDIT A mi kis városunk Terminál Mikrokozmosz A falka Négy évszak Valahol Európában SAJTKIRÁLY ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más Kuplékirály Rák Jóska, dán királyfi Kármen Enyém, tied
x

Márai Sándor: JUDIT