Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Közérdekű adatok

Kereső
Keresés
Műsoron

Ádámok és Évák ünnepe

Közönség Hang

Hírlevél

Díjak

Ezüstzsöllye-tulajdonosok

2017. január 26.
Háy János: Rák Jóska, dán királyfi!
Összeszedtük, hogy mit tudnak darabunkról, akik a kulisszák mögé leshettek. Önöknek pedig jó csemegézést kívánunk!

 


 

"Háy János a Rák Jóska, dán királyfi című „rendszerváltó játékát” hozott anyagból, Ivo Brešan Paraszthamlet című művének átdolgozásával készítette. Az ötlet önmagában hordozza a humor lehetőségét, egy pallérozatlan, szedett-vedett népség mit is tud egy nehéz, komoly színdarabbal kezdeni."

Teljes cikk megtekintése

"Valamikor 1990 környékén járunk Felsőfaluban, Budapesttől jó messze. Nincsenek már elvtársak, nincs már olyan, hogy április negyedike, de az áskálódás, helyezkedés, meg az egyszerű népek hétköznapi gondjai két kocsmázás között azért megmaradtak. Pálos Pityu (Pataki Ferenc), a jelenlegi polgármester és Büki Lajos (Őze Áron), egykori tsz-elnök gyanúsan jól jöttek ki a rendszerváltás okozta kavarodásból és most elhatározzák, hogy kiemelik a többi falu közül otthonukat és előadnak egy színdarabot."

Teljes cikk megtekintése 

"Kortárs szerző darabjával, ráadásul politikai szatírával folytatódik a Bartók Kamaraszínház önálló bemutatóinak sora – a Rák Jóska, dán királyfi című Háy János-darab premierje pénteken lesz. A hatalom és a humor kéz a kézben járnak mifelénk? Na ugye. Kíváncsian várjuk!"

Teljes cikk megtekintése

"A rendszerváltás nehezen átlátható éveiben járunk. Egy távoli magyar faluban színdarabot próbálnak a lakók a falunapra. A Hamlet hozzájuk igazított, lebutított változatát, azonban hamarosan azt vesszük észre, hogy a szerepek életre kelnek, és amíg a próba zajlik, a valóság és a színdarab összemosódik."

Teljes cikk megtekintése

Felkeltettük érdeklődésüket?

Várjuk Önöket február 5-én, 6-án és 7-én 19:00-kor!

Műsornaptár
2017. decemberelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
48.123
49.45678910
50.11121314151617
51.18192021222324
52.25262728293031
Corner Hotel és Kávéház
JUDIT A mi kis városunk Terminál Mikrokozmosz A falka Négy évszak Valahol Európában SAJTKIRÁLY ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más Kuplékirály Rák Jóska, dán királyfi Kármen Enyém, tied
x

Márai Sándor: JUDIT