Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Közérdekű adatok

Kereső
Keresés
Műsoron

Ádámok és Évák ünnepe

Közönség Hang

Hírlevél

Díjak

Ezüstzsöllye-tulajdonosok

2017. január 25.
Interjú a Rák Jóska c. darabunk Ágicájával, Jókai Ágival, színházunk vendégművészével
"Persze egy ekkora lehetőségtől a legelején meg is ijed az ember. Egy csomó kérdést vet fel bennem. A próbák során aztán egyre közelebb kerülünk egymáshoz, mármint a szerep meg én, így egyszer csak azon kapom magam, hogy megszerettük egymást."

Szerepelsz A kaméliás hölgyben is, tehát már dolgoztál a társulattal, most is velük dolgozol. Mi a véleményed, mennyire nehéz velük összecsiszolódni?

Nagyon ritka, hogy ennyire nyitottan, és kedvesen fogadnak minket, vendégeket. Azt gondolom, hogy ez a társulat egy jó kis csapat. Egyáltalán nem éreztetik az emberrel azt, hogy külsős, vagy idegen. Nagyon szeretem őket, és azt gondolom, hogy egy rossz szavam sem lehet. Odafigyelünk egymásra, és képben vagyunk egymás dolgaival. Bárkivel bármikor tudunk beszélgetni, egyeztetni, szóval otthon érzem magam. Hiányozni fog, hogyha nem leszünk már így együtt minden nap.

Játszol esetleg máshol is párhuzamosan?

Öt éve játszom már a pozsonyi Astorka Színházban. Nemrég pedig bemutattuk a Kaméliás hölgyet, itt Dunaújvárosban.

Nem okoz ez nehézséget? Akár az ingázás, akár a szövegtanulás?

A szövegtanulást gyakran az autó és buszutak során bonyolítom, hiszen akkor van erre időm. Persze, néha nagyon fárasztó, hogy Dunaújvárosból ingázom Pozsonyba meg vissza, főleg olyankor, amikor csak éjszaka tudok visszaindulni, hogy elérjem a reggeli próbákat. Ezt viszont nem panasznak szánom, hiszen boldog vagyok ezektől a munkáktól.

Milyen első benyomást keltett benned a szerep?

Nagyon jól esett, hogy rám gondolt Sipos Imre ezzel a szereppel kapcsolatban. Persze egy ekkora lehetőségtől a legelején meg is ijed az ember. Egy csomó kérdést vet fel bennem. A próbák során aztán egyre közelebb kerülünk egymáshoz, mármint a szerep meg én, így egyszer csak azon kapom magam, hogy megszerettük egymást.

Mesélnél kicsit a karakterről, amit megformálsz? Milyen maga a szerep?

Shakespeare által megírt Ophélia és Ágica karaktere között az a különbség, hogy míg Ophélia az öngyilkosságával megtisztul, drámai hősnővé lép elő, addig Ágica ennél sokkal gyávább lépésre szánja el magát, egész egyszerűen beáll a többiek közé, és ugyanolyan gyarlóvá válik, mint a környezete.

Mit gondolsz, a nézőkre milyen hatással lesz, vagy milyen benyomásokat fog kelteni a darab?

Annyit elárulhatok, hogy mi szereplők és alkotók lelkesen készülünk a premierre. Bízom benne, hogy a nézők szeretni fogják, elfogadják az előadás világát, megértik, mely szereplőt milyen érdek vezet, hiszen nagyon jól megírt karakterekről van szó. Remélem így lesz ez az általam megformált Ágicával is, akinek egyetlen rossz döntése az egész életét felborítja, gyökeresen megváltoztatja.

 


Fotó: Őri György 

Műsornaptár
2017. decemberelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
48.123
49.45678910
50.11121314151617
51.18192021222324
52.25262728293031
Corner Hotel és Kávéház
JUDIT A mi kis városunk Terminál Mikrokozmosz A falka Négy évszak Valahol Európában SAJTKIRÁLY ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más Kuplékirály Rák Jóska, dán királyfi Kármen Enyém, tied
x

Márai Sándor: JUDIT