Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Közérdekű adatok

Kereső
Keresés
Műsoron

Ádámok és Évák ünnepe

Közönség Hang

Hírlevél

Díjak

Ezüstzsöllye-tulajdonosok

2017. január 24.
Interjú Jegercsik Csabával, színházunk vendégművészével
"Mindig azokhoz csapódik, akiknél biztonságot talál, és tulajdonképpen állandóan ez a kaméleonság jellemző erre a figurára, úgy gondolom. Szerintem egy végtelenül egyszerű ember, tele félelemmel és szorongással és ebből nem tud kibújni."

Arra szeretnélek kérni, hogy a szerepről beszélj egy kicsit, a karakterről, amit megtestesítesz.

Egy volt TSZ elnökhelyettes, jelenleg egy vállalkozó vagyok. A szerep neve Macska Jancsi. A macskaságban benne van kicsit a simulékonyság. Mindig azokhoz csapódik, akiknél biztonságot talál, és tulajdonképpen állandóan ez a kaméleonság jellemző erre a figurára, úgy gondolom. Szerintem egy végtelenül egyszerű ember, tele félelemmel és szorongással és ebből nem tud kibújni.

Mi volt az első benyomás magáról a darabról?

Sok idő kell ahhoz, hogy ebbe a szerepbe beletaláljak. Talán, jó esetben a főpróba hétre az ember megismeri annyira a közeget, amiben játszik, azokat a szereplőket, akikkel színpadra lép, hogy sikerül ráérezni a szerepre.

Mi a vélemény a társulatról, sikerült összecsiszolódni?

Úgy gondolom, hogy igen. Nagyon sok helyen játszottam az országban. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó, fantasztikus csapat, nemcsak szakmailag, hanem emberileg is.

Játszol valahol jelenleg ezzel párhuzamosan?

Igen, jelenleg szabadúszó vagyok, augusztus vége óta. A budaörsi Latinovits Színházban játszom, benne vagyok egy utazó társulatban is, ezen kívül most Tatabányán próbálok még.

Mennyire okoz nehézséget a szövegtanulás? Több helyen vagy egyszerre, több helyre kell koncentrálni.

Jelenleg még nem tapasztaltam ennek a problémáját. Volt, hogy 7-8 előadás volt a fejemben egyszerre, akkor sem volt gond.

Körülbelül mindenből van havi kettő előadás, és akkor, az nagyon jó. Az okoz problémát, ha két havonta játszunk egyet. Az már nehézséget okozhat, hiszen felejtődhet a szöveg.

Mit gondolsz, a nézők felé mi lesz a vélemény erről a darabról?

Ezt nem tudom előre megmondani. Nyilván mindig igen nagy kérdés, hogy fogják-e szeretni.

Műsornaptár
2017. augusztuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
31.123456
32.78910111213
33.14151617181920
34.21222324252627
35.28293031
Corner Hotel és Kávéház
Valahol Európában SAJTKIRÁLY ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más Kuplékirály Rák Jóska, dán királyfi Kármen A kaméliás hölgy Igazságtalanság Enyém, tied Litera-túra