Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Közérdekű adatok

Kereső
Keresés
Műsoron

Ádámok és Évák ünnepe

Közönség Hang

Hírlevél

Díjak

Ezüstzsöllye-tulajdonosok

2017. február 16.
Csukás István rajzpályázat
Csukás István, fiatal nemzedékek nagy mesélője, április 2-án ünnepli születésnapját. A Bartók Kamaraszínház, az író életműve előtt tisztelegve rajzpályázatot hirdet diákok részére korhatár nélkül.

Szegény családba, egy nehéz sorsú kovácsmester nagyobbik fiaként 1936-ban született Kisújszálláson. A Kossuth-, József Attila-, Andersen-, Déry Tibor- és Prima Primissima-díjas író-költő évtizedek óta az egyik legnépszerűbb magyar irodalmár. Pályafutását felnőtteknek szóló művekkel kezdte, de igazán nagy sikereket akkor ért el, amikor gyerekirodalommal kezdett foglalkozni. Generációk nőttek fel a versein, meséin és a forgatókönyvei alapján készült bábjátékokon, ifjúsági filmeken. Neki köszönhetjük egyebek mellett Pom-Pom, Picur, Gombóc Artúr, az Órarugógerincű Felpattanó, Festéktüsszentő Hapci Benő, Mirr-Murr, Oriza-Triznyák, Sün Balázs, A legkisebb ugrifüles, Sebaj Tóbiás, Brum Brum Brúnó, a Nagy ho-ho-ho-horgász és Süsü, a sárkány történeteit, valamint a Keménykalap és krumpliorr, az Utánam, srácok! és a Berosált a rezesbanda című ifjúsági filmeket.

A Bartók Kamaraszínház, az író életműve előtt tisztelegve rajzpályázatot hirdet diákok részére korhatár nélkül. 

Készíts illusztrációt Csukás István felnőtt versei (Összegyűjtött versek c. kötet), vagy a Csukás István Nagy mesés könyve című művében található versek, mesék egyikéhez, válassz egyet az író kevésbé ismert mesehősei közül és rajzold meg a történetüket:

        Tóni, a póni

        Kelekótya kandúrok

        A nagy papucstolvaj

        Hapci-rakéta a Hókuszpókusz-szigetekre

        Róka Ricsi

        Kalandozás Betűországban

        A kelekótya kiskakas

        Fecskemama bölcsődala

        Brum Brum Brúnó, a lovaglóművész

        Brum Brum Brúnó, a nagy vadász

        Brum Brum Brúnó és a kalózok

Az alkotások szabadon választott technikával készülhetnek. A munkákat A/4-es vagy A/3-as méretben, passzpartú nélkül kérjük beadni. Az alkotások hátoldalán tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és technikáját. Ha iskolán keresztül pályáznak az iskola nevét, az osztályt és a felkészítő tanár nevét. Csukás István Nagy mesés könyve című mű valamint az Összegyűjtött versek c. kötet hozzáférhető online formában a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán: https://pim.hu/hu/dia

A beadott munkákat szakmai zsűri javasolja kiállításra és díjazza.

Beadási határidő: 2017. március 20. (Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza)

A kiállítás megnyitója és a pályázat eredményhirdetése: 2017. április 2. (AULA Galéria, Bartók Kamaraszínház)

 


 

Műsornaptár
2017. augusztuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
31.123456
32.78910111213
33.14151617181920
34.21222324252627
35.28293031
Corner Hotel és Kávéház
Valahol Európában SAJTKIRÁLY ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más Kuplékirály Rák Jóska, dán királyfi Kármen A kaméliás hölgy Igazságtalanság Enyém, tied Litera-túra