Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Közérdekű adatok

Kereső
Keresés
Műsoron

Ádámok és Évák ünnepe

Közönség Hang

Hírlevél

Díjak

Ezüstzsöllye-tulajdonosok

2017. február 16.
Csukás István rajzpályázat
Csukás István, fiatal nemzedékek nagy mesélője, április 2-án ünnepli születésnapját. A Bartók Kamaraszínház, az író életműve előtt tisztelegve rajzpályázatot hirdet diákok részére korhatár nélkül.

Szegény családba, egy nehéz sorsú kovácsmester nagyobbik fiaként 1936-ban született Kisújszálláson. A Kossuth-, József Attila-, Andersen-, Déry Tibor- és Prima Primissima-díjas író-költő évtizedek óta az egyik legnépszerűbb magyar irodalmár. Pályafutását felnőtteknek szóló művekkel kezdte, de igazán nagy sikereket akkor ért el, amikor gyerekirodalommal kezdett foglalkozni. Generációk nőttek fel a versein, meséin és a forgatókönyvei alapján készült bábjátékokon, ifjúsági filmeken. Neki köszönhetjük egyebek mellett Pom-Pom, Picur, Gombóc Artúr, az Órarugógerincű Felpattanó, Festéktüsszentő Hapci Benő, Mirr-Murr, Oriza-Triznyák, Sün Balázs, A legkisebb ugrifüles, Sebaj Tóbiás, Brum Brum Brúnó, a Nagy ho-ho-ho-horgász és Süsü, a sárkány történeteit, valamint a Keménykalap és krumpliorr, az Utánam, srácok! és a Berosált a rezesbanda című ifjúsági filmeket.

A Bartók Kamaraszínház, az író életműve előtt tisztelegve rajzpályázatot hirdet diákok részére korhatár nélkül. 

Készíts illusztrációt Csukás István felnőtt versei (Összegyűjtött versek c. kötet), vagy a Csukás István Nagy mesés könyve című művében található versek, mesék egyikéhez, válassz egyet az író kevésbé ismert mesehősei közül és rajzold meg a történetüket:

        Tóni, a póni

        Kelekótya kandúrok

        A nagy papucstolvaj

        Hapci-rakéta a Hókuszpókusz-szigetekre

        Róka Ricsi

        Kalandozás Betűországban

        A kelekótya kiskakas

        Fecskemama bölcsődala

        Brum Brum Brúnó, a lovaglóművész

        Brum Brum Brúnó, a nagy vadász

        Brum Brum Brúnó és a kalózok

Az alkotások szabadon választott technikával készülhetnek. A munkákat A/4-es vagy A/3-as méretben, passzpartú nélkül kérjük beadni. Az alkotások hátoldalán tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és technikáját. Ha iskolán keresztül pályáznak az iskola nevét, az osztályt és a felkészítő tanár nevét. Csukás István Nagy mesés könyve című mű valamint az Összegyűjtött versek c. kötet hozzáférhető online formában a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán: https://pim.hu/hu/dia

A beadott munkákat szakmai zsűri javasolja kiállításra és díjazza.

Beadási határidő: 2017. március 20. (Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza)

A kiállítás megnyitója és a pályázat eredményhirdetése: 2017. április 2. (AULA Galéria, Bartók Kamaraszínház)

 


 

Műsornaptár
2017. decemberelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
48.123
49.45678910
50.11121314151617
51.18192021222324
52.25262728293031
Corner Hotel és Kávéház
JUDIT A mi kis városunk Terminál Mikrokozmosz A falka Négy évszak Valahol Európában SAJTKIRÁLY ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más Kuplékirály Rák Jóska, dán királyfi Kármen Enyém, tied
x

Márai Sándor: JUDIT