Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Közérdekű adatok

Kereső
Keresés

Ádámok és Évák ünnepe

Közönség Hang

Hírlevél

Díjak

Ezüstzsöllye-tulajdonosok

2017. március 6.
Interjú Kakasy Dóra vendégművésszel
A Kuplékirály c. darabunkban két karaktert megtestesítő színésznő mesélt róla, hogy élte meg a próbafolyamatot, és arról is, milyen akadályokba ütközött ezidő alatt.

Először mesélj kérlek a karakteredről, ugyanis érdekessége a darabnak, hogy két karaktert játszol benne, ráadásul két ellentétest karaktert, mennyire nehéz az átállás, okoz-e ez valamilyen nehézséget (pl. átöltözés, kellékek, gyors szerepváltás)?

Két egészen ellentétes karaktert formálok meg az előadásban: az Úriasszonyt és a Pincérnőt. Míg előbbi szándékosan egy elrajzolt figura, képmutató, ledér erkölcsű nő, aki, ha nem fakadna dalra, akár egy Moliére-szereplő is lehetne. Megvan a maga drámája, sok ellenszenves megnyilvánulása mellett, nevezetesen, hogy a férje megöregedett mellette. A Pincérnő - a rendezői koncepciónak megfelelően - emberibb, szerethetőbb, és finomabb színekkel megjelenített nő, aki végül eléri célját, és a másik három nővel szemben ő alkot egy párt a címszereplővel. Ami a technikai kivitelezést illeti, van 2-3 gyorsöltözésem, de a kezdeti izgalmak már elillantak a segítség miatt, melyet a színész- és öltöztető kollégák adnak.

Úgy tudom, hogy volt egy betegséged, ami miatt körülbelül két hete még nem nagyon volt hangod, ami egy ilyen darabnál elég sok nehézséget okoz(hat). Sikerült-e kipihenni ezt a betegséget, hogy sikerült átvészelni ezt az időszakot? Hiszen a próbáknak ugyanúgy mennie kellett tovább. Megfordult-e a fejedben, hogy esetleg visszamondod az egészséged érdekében a szerepet?

Igen, az óvodai vírusok engem is megtaláltak, csúnya influenzás tüneteket produkáltam, náthával, köhögéssel, hangszál-, majd arcüreggyulladással. Nem volt könnyű átvészelni, de amikor csak tehettem, pihentem - annak ellenére, hogy szinte minden nap próbáltunk, és sok előadásom is volt. Természetesen nem merült fel bennem a szerep lemondásának ötlete, bíztam benne, hogy úgy elmúlik majd a testi baj, ahogy jött. És így is lett.

Most, hogy túl vagyunk a premieren, hogy élted meg a darabot, volt-e valami a próbafolyamat során, ami kimondottan nehéz volt?

Nehézséget talán a műfaj újdonsága okozott. Nem ismertem a szabályait, hiszen sosem játszottam még hasonló stílusú előadásban, de a próbafolyamat hetei és a pozitív visszajelzések azt igazolják, hogy működik a koncepció és a színészi jelenlétünk a darabban.

Milyen vendégművészként a társulatban dolgozni? Nemcsak színészeinkkel ismerkedhettél meg, de táncosainkkal is, milyen volt a közös munka?

Úgy érzem, hogy jó találkozások történtek a próbafolyamat során - szeretek itt lenni! Ezúton is köszönöm a lehetőséget!

 

Műsornaptár
2017. júliuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
26.12
27.3456789
28.10111213141516
29.17181920212223
30.24252627282930
31.31
Corner Hotel és Kávéház
Valahol Európában SAJTKIRÁLY ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más Kuplékirály Rák Jóska, dán királyfi Kármen A kaméliás hölgy Igazságtalanság Enyém, tied Litera-túra
x

PETŐFI MŰVÉSZETI LIGET 2017