Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Közérdekű adatok

Kereső
Keresés
Műsoron

Ádámok és Évák ünnepe

Közönség Hang

Hírlevél

Díjak

Ezüstzsöllye-tulajdonosok

2017. március 6.
Interjú Kakasy Dóra vendégművésszel
A Kuplékirály c. darabunkban két karaktert megtestesítő színésznő mesélt róla, hogy élte meg a próbafolyamatot, és arról is, milyen akadályokba ütközött ezidő alatt.

Először mesélj kérlek a karakteredről, ugyanis érdekessége a darabnak, hogy két karaktert játszol benne, ráadásul két ellentétest karaktert, mennyire nehéz az átállás, okoz-e ez valamilyen nehézséget (pl. átöltözés, kellékek, gyors szerepváltás)?

Két egészen ellentétes karaktert formálok meg az előadásban: az Úriasszonyt és a Pincérnőt. Míg előbbi szándékosan egy elrajzolt figura, képmutató, ledér erkölcsű nő, aki, ha nem fakadna dalra, akár egy Moliére-szereplő is lehetne. Megvan a maga drámája, sok ellenszenves megnyilvánulása mellett, nevezetesen, hogy a férje megöregedett mellette. A Pincérnő - a rendezői koncepciónak megfelelően - emberibb, szerethetőbb, és finomabb színekkel megjelenített nő, aki végül eléri célját, és a másik három nővel szemben ő alkot egy párt a címszereplővel. Ami a technikai kivitelezést illeti, van 2-3 gyorsöltözésem, de a kezdeti izgalmak már elillantak a segítség miatt, melyet a színész- és öltöztető kollégák adnak.

Úgy tudom, hogy volt egy betegséged, ami miatt körülbelül két hete még nem nagyon volt hangod, ami egy ilyen darabnál elég sok nehézséget okoz(hat). Sikerült-e kipihenni ezt a betegséget, hogy sikerült átvészelni ezt az időszakot? Hiszen a próbáknak ugyanúgy mennie kellett tovább. Megfordult-e a fejedben, hogy esetleg visszamondod az egészséged érdekében a szerepet?

Igen, az óvodai vírusok engem is megtaláltak, csúnya influenzás tüneteket produkáltam, náthával, köhögéssel, hangszál-, majd arcüreggyulladással. Nem volt könnyű átvészelni, de amikor csak tehettem, pihentem - annak ellenére, hogy szinte minden nap próbáltunk, és sok előadásom is volt. Természetesen nem merült fel bennem a szerep lemondásának ötlete, bíztam benne, hogy úgy elmúlik majd a testi baj, ahogy jött. És így is lett.

Most, hogy túl vagyunk a premieren, hogy élted meg a darabot, volt-e valami a próbafolyamat során, ami kimondottan nehéz volt?

Nehézséget talán a műfaj újdonsága okozott. Nem ismertem a szabályait, hiszen sosem játszottam még hasonló stílusú előadásban, de a próbafolyamat hetei és a pozitív visszajelzések azt igazolják, hogy működik a koncepció és a színészi jelenlétünk a darabban.

Milyen vendégművészként a társulatban dolgozni? Nemcsak színészeinkkel ismerkedhettél meg, de táncosainkkal is, milyen volt a közös munka?

Úgy érzem, hogy jó találkozások történtek a próbafolyamat során - szeretek itt lenni! Ezúton is köszönöm a lehetőséget!

 

Műsornaptár
2017. decemberelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
48.123
49.45678910
50.11121314151617
51.18192021222324
52.25262728293031
Corner Hotel és Kávéház
JUDIT A mi kis városunk Terminál Mikrokozmosz A falka Négy évszak Valahol Európában SAJTKIRÁLY ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más Kuplékirály Rák Jóska, dán királyfi Kármen Enyém, tied
x

Márai Sándor: JUDIT