Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Közérdekű adatok

Kereső
Keresés
Műsoron

Ádámok és Évák ünnepe

Közönség Hang

Hírlevél

Díjak

Ezüstzsöllye-tulajdonosok

2017. március 20.
Interjú Szente Vajkkal
Az ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más c. darabunk rendezője beszélt az előadásról.

Mi volt az első gondolatod a darab kapcsán, amikor felkértek a rendezésre?
Ismertem már a darabot, és az volt az első gondolatom, hogy egy nagyon jó lehetőség lesz arra, hogy bemutassuk nagyon emberközeliben. Szerintem ennek az előadásnak az egyik legnagyobb erénye az emberközeliség, az, hogy nem rajzoltuk szélsőségesen a figurákat.

Nagyon sok kellék van a darabhoz, ami praktikusan van felhasználva, a díszlethez igazítva. Ezt te álmodtad így meg?
Természetesen igen, szoros együttműködésben a látványtervezővel. Pontosan ki kellett gondolni, hogyan legyen praktikus a díszlet, ez a megoldás viszont a színészekre háromszor annyi feladatot ró. Egyébként sem kis feladat hárul rájuk, hisz rengeteg karaktert játszanak. Nyílt színen kell az öltözéseket végrehajtani, és sok esetben a díszletépítés is az ő feladatuk.

Mit gondolsz, a nézőkre milyen hatással lesz a darab?
Egy darab sikere abban rejlik, hogy megtalálja az embereket abban a pillanatban, amikor nézik. Mindannyian a szerelem valamilyen szakaszában vagyunk, szakítás előtt esetleg után, közben, vagy előtte. Nagyon ritka az a pillanat, amikor nem vagyunk szerelmesek.  Szerencsés esetben soha nincs ilyen pillanat, de 30 alatt biztos, hogy nincs, fölötte bölcsebbek, vagy okosabbak vagyunk, de a szerencsések még mindig hisznek benne. Valamilyen fázisban mindig vagyunk egy párkapcsolatban. Még mindig fáj, vagy éppen nem fáj, de valamilyen relációnk a szerelemhez mindig van, és éppen ezért, itt, ha leül 300 néző, akkor az összes érintve lesz valamelyik jelenetben. Nyilvánvalóan többen is, mert benne lesz a múltjuk, jelenük, adott esetben a jövőjük is. Hiszen első randin mindenki volt, esküvőn mindenki volt, ezek olyan dolgok, amik külső szemlélőként, vagy belső átélőként már megtörtént velük.

 


Műsornaptár
2017. augusztuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
31.123456
32.78910111213
33.14151617181920
34.21222324252627
35.28293031
Corner Hotel és Kávéház
Valahol Európában SAJTKIRÁLY ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más Kuplékirály Rák Jóska, dán királyfi Kármen A kaméliás hölgy Igazságtalanság Enyém, tied Litera-túra