Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Közérdekű adatok

Kereső
Keresés
Műsoron

Ádámok és Évák ünnepe

Közönség Hang

Hírlevél

Díjak

Ezüstzsöllye-tulajdonosok

2017. március 1.
Két zenés előadás premierére készülnek művészeink!
Színházunk a Kuplékirály, illetve az ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más c. darabunk bemutatására készül!

A két darab bemutatása egy hét különbséggel történik, tehát mind a stúdióteremben, mind a nagyteremben, hatalmas erőfeszítéssel, kitartással folynak a próbák, hiszen már közel a cél! 

Ezúton is sok sikert kívánunk művészeinknek, nézőinket pedig egy rövid kedvcsinálóval várjuk színházunkba!

 

Győrei Zsolt - Schlachtovszky Csaba
Kuplékirály, avagy Vencel, mikor veendsz el?

Rendező: Őze Áron 

Bemutató: március 3. 19:00. 

Mélyen tisztelt és nagyérdemű, házas és házatlan, ifjú és örökifjú közönségünk! Összetrom-trom-trom-trom-trombitálunk boldog-boldogtalant erre a békebeli kabaréra, ahol Weiner István örökbecsű kupléiból mindenki megtalálja majd a kedvencét! A Győrei Zsolt–Schlachtovszky Csaba kettős csirizelte Kuplékirály gyógyír szerelmi bánatra gyufaivás helyett, elkalauzol nászéjszakánkon és a frontvonalon egyaránt. Zongoraszó mellett kísérjék figyelemmel az epekedő Vencel és az utána epekedők sorsát, és meglátják, hogy az előadás után ott ragadnak a fejükben a dalok, és rendületlenül szólnak otthonaikban, a folyosón, az utcán, mint a gramo-gramo-gramofon!

Sajtómegjelenések:

Dunaújváros Online

"A darabban a nézők a zongorista, vagyis a Kuplékirály (Jászberényi Gábor) szemén át bepillanthatnak a '30-as évek kabarék világába és a kuplékészítés rejtelmeibe."

Dunaújvárosi Hírlap

"A hangulatot jól érzékelteti, hogy a dohányzóasztalon tölcséres gramofon áll, a mellette ülő Weiner István kupléiró (Jászberényi Gábor) frakkban, fehér mellényben, cipőjén fehér kamáslival teszi a szépet a hölgyeknek. A nézőket a harmincas évek hangulatában a zongora és kuplé hangjai mellett kombinéba öltözött táncoslányok ropják a táncot."

D+ Televízió 3:49-től 

 

ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más!

Szövegkönyv és dalszövegek: Joe Dipietro
Zene: Jimmy Roberts
Az eredeti New York-i produkvió létrehozói:
James Hammerstein, Bernie Kukoff és Jonathan Pollard
Eredeti rendezés: Joel Bishoff
Az első produkciót az American Stage Company hozta létre Execituve Producer: James N. Vagias
Fordította: Fábri Péter 

Rendező: Szente Vajk

Bemutató: március 10. 19:00.  

„És szólt az Úr: legyen férfi és nő. És lett férfi és nő… hogy aztán ezer és ezer éve kergessék egymást folyton összeütközvén, mint két dühöngő dodzsem”.

A Bartók Kamaraszínház  tavaszi bemutatója az ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más! című jókedvű musical-revü igazi zenés csemege. Több mint tíz éve játsszák nagy sikerrel az Off-Broadway-n és a világ más zenés színpadain. A mű hazai ősbemutatóját Ács János rendezte 2004-ben a Madách Színházban. Igazi bravúrdarab, amelyben négy fiatal színész ötvennégy szerepben csillogtathatja meg tehetségét.

A jókedvű musical valójában sziporkázó revü: az egymást váltó jelenetek variációk a párkapcsolati témára – kezdve az első randevútól, a bukdácsoló keresgélésen át, a mézesheteken kicsit megpihenve, tovább a házasélet és a gyereknevelés útvesztőjébe, egész a temetőig… De talán még ott, az őszi napsütésben bandukolva is mellénk szegődhet a szerelem!

A mulatságos jeleneteket néha lírai dalok, néha már-már parodisztikus zenei betétek színezik.

Sajtómegjelenések:

Dunaújváros Online

D+ Televízió 7:24-től


Az előadás az R&H Theatricals Europe www.rnh.com és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közötti megállapodás alapján jött lére.

Műsornaptár
2017. decemberelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
48.123
49.45678910
50.11121314151617
51.18192021222324
52.25262728293031
Corner Hotel és Kávéház
JUDIT A mi kis városunk Terminál Mikrokozmosz A falka Négy évszak Valahol Európában SAJTKIRÁLY ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más Kuplékirály Rák Jóska, dán királyfi Kármen Enyém, tied
x

Márai Sándor: JUDIT