Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Közérdekű adatok

Kereső
Keresés
Műsoron

Ádámok és Évák ünnepe

Közönség Hang

Hírlevél

Díjak

Ezüstzsöllye-tulajdonosok

2017. március 1.
Két zenés előadás premierére készülnek művészeink!
Színházunk a Kuplékirály, illetve az ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más c. darabunk bemutatására készül!

A két darab bemutatása egy hét különbséggel történik, tehát mind a stúdióteremben, mind a nagyteremben, hatalmas erőfeszítéssel, kitartással folynak a próbák, hiszen már közel a cél! 

Ezúton is sok sikert kívánunk művészeinknek, nézőinket pedig egy rövid kedvcsinálóval várjuk színházunkba!

 

Győrei Zsolt - Schlachtovszky Csaba
Kuplékirály, avagy Vencel, mikor veendsz el?

Rendező: Őze Áron 

Bemutató: március 3. 19:00. 

Mélyen tisztelt és nagyérdemű, házas és házatlan, ifjú és örökifjú közönségünk! Összetrom-trom-trom-trom-trombitálunk boldog-boldogtalant erre a békebeli kabaréra, ahol Weiner István örökbecsű kupléiból mindenki megtalálja majd a kedvencét! A Győrei Zsolt–Schlachtovszky Csaba kettős csirizelte Kuplékirály gyógyír szerelmi bánatra gyufaivás helyett, elkalauzol nászéjszakánkon és a frontvonalon egyaránt. Zongoraszó mellett kísérjék figyelemmel az epekedő Vencel és az utána epekedők sorsát, és meglátják, hogy az előadás után ott ragadnak a fejükben a dalok, és rendületlenül szólnak otthonaikban, a folyosón, az utcán, mint a gramo-gramo-gramofon!

Sajtómegjelenések:

Dunaújváros Online

"A darabban a nézők a zongorista, vagyis a Kuplékirály (Jászberényi Gábor) szemén át bepillanthatnak a '30-as évek kabarék világába és a kuplékészítés rejtelmeibe."

Dunaújvárosi Hírlap

"A hangulatot jól érzékelteti, hogy a dohányzóasztalon tölcséres gramofon áll, a mellette ülő Weiner István kupléiró (Jászberényi Gábor) frakkban, fehér mellényben, cipőjén fehér kamáslival teszi a szépet a hölgyeknek. A nézőket a harmincas évek hangulatában a zongora és kuplé hangjai mellett kombinéba öltözött táncoslányok ropják a táncot."

D+ Televízió 3:49-től 

 

ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más!

Szövegkönyv és dalszövegek: Joe Dipietro
Zene: Jimmy Roberts
Az eredeti New York-i produkvió létrehozói:
James Hammerstein, Bernie Kukoff és Jonathan Pollard
Eredeti rendezés: Joel Bishoff
Az első produkciót az American Stage Company hozta létre Execituve Producer: James N. Vagias
Fordította: Fábri Péter 

Rendező: Szente Vajk

Bemutató: március 10. 19:00.  

„És szólt az Úr: legyen férfi és nő. És lett férfi és nő… hogy aztán ezer és ezer éve kergessék egymást folyton összeütközvén, mint két dühöngő dodzsem”.

A Bartók Kamaraszínház  tavaszi bemutatója az ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más! című jókedvű musical-revü igazi zenés csemege. Több mint tíz éve játsszák nagy sikerrel az Off-Broadway-n és a világ más zenés színpadain. A mű hazai ősbemutatóját Ács János rendezte 2004-ben a Madách Színházban. Igazi bravúrdarab, amelyben négy fiatal színész ötvennégy szerepben csillogtathatja meg tehetségét.

A jókedvű musical valójában sziporkázó revü: az egymást váltó jelenetek variációk a párkapcsolati témára – kezdve az első randevútól, a bukdácsoló keresgélésen át, a mézesheteken kicsit megpihenve, tovább a házasélet és a gyereknevelés útvesztőjébe, egész a temetőig… De talán még ott, az őszi napsütésben bandukolva is mellénk szegődhet a szerelem!

A mulatságos jeleneteket néha lírai dalok, néha már-már parodisztikus zenei betétek színezik.

Sajtómegjelenések:

Dunaújváros Online

D+ Televízió 7:24-től


Az előadás az R&H Theatricals Europe www.rnh.com és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közötti megállapodás alapján jött lére.

Műsornaptár
2017. augusztuselőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
31.123456
32.78910111213
33.14151617181920
34.21222324252627
35.28293031
Corner Hotel és Kávéház
Valahol Európában SAJTKIRÁLY ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más Kuplékirály Rák Jóska, dán királyfi Kármen A kaméliás hölgy Igazságtalanság Enyém, tied Litera-túra