Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Közérdekű adatok

Kereső
Keresés
Műsoron

Ádámok és Évák ünnepe

Közönség Hang

Hírlevél

Díjak

Ezüstzsöllye-tulajdonosok

2017. április 19.
Őze Áron nyilatkozata az Origonak
"Színes népszínházi repertoárt építettünk, meghirdetve a Bizalom Évadát. Teltházak jelzik: a közönségnek fontos a színház. Múltbeli tapasztalataim alapján az is megható, hogy a fenntartónak is fontos a színház."

"Másfél év szabadúszás után Dunaújváros önkormányzata felkérte, pályázza meg a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatói posztját. Ki is nevezték. A szakmai grémium ellenvéleménye ellenére. Sportszerű helyzet volt? 
A másfél év alatt színészként, rendezőként kaptam komoly feladatokat. Vagyis a hivatásomban. Az igazgatás inkább meló, arra annyira nem vágytam, hogy a dunaújvárosi felkérésre is nemet mondtam először. De ismétlődött, én pedig átgondoltam, mit tudnék ott szakmailag felépíteni úgy, hogy az morálisan is vállalható. Pályáztam, de aztán – ahogy szokás – jöttek a Tartuffe-ök. Körém is kerítettek egy cirkuszt, anélkül, hogy a pályázatomat szakmailag megítélték volna. Azt gondolom, jó lenne, ha higgadt szakmai érvek is elhangoznának a színházi pályázatok kapcsán. Ám tetszik, vagy sem: a kinevezés a fenntartó jogköre. Ha hibázik, az is az ő fejére hullik vissza. 

Ez ügyben nyugodt?
Színes népszínházi repertoárt építettünk, meghirdetve a bizalom évadát. Telt házak jelzik: a közönségnek fontos a színház. Múltbeli tapasztalataim alapján az is megható, hogy a fenntartónak is fontos a színház."

Őze Áron igazgató úr beszélt életútjáról, pályájáról, családjáról, színházunkról. A teljes interjú elolvasásához kattintson ide.


 Fotó: Szabó Gábor - Origo  

Műsornaptár
2017. decemberelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
48.123
49.45678910
50.11121314151617
51.18192021222324
52.25262728293031
Corner Hotel és Kávéház
JUDIT A mi kis városunk Terminál Mikrokozmosz A falka Négy évszak Valahol Európában SAJTKIRÁLY ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más Kuplékirály Rák Jóska, dán királyfi Kármen Enyém, tied
x

Márai Sándor: JUDIT