Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Közérdekű adatok

Kereső
Keresés
Műsoron

Ádámok és Évák ünnepe

Közönség Hang

Hírlevél

Díjak

Ezüstzsöllye-tulajdonosok

2017. szeptember 12.
MIKROKOZMOSZ, rendező: Csadi Zoltán
Megkezdődtek MIKROKOZMOSZ című zenés gyermek előadásunk próbái.

Csadi Zoltán a darab rendezője Balassa Eszter dramaturggal közösen írta a művet Bartók Béla Gyermekdalok és Mikrokozmosz című műveiből inspirálódva, kortárs költők gyermekverseinek felhasználásával.

"A darab Bartók művei mellett többek közt Bartos Erika, Kukorelly Endre, Petőcz András és Lackfi János verseinek felhasználásával készül. A darab négy főszereplőjét Gasparik Gábor, Kiss Attila, Siménfalvy Ágota és és Tőkés Nikoletta alakítja majd az erdőszélre emlékeztető díszletben." (Forrás: Dunaújváros Online)
Fotó: Ady Géza 


"Rendezőként az engem nagyon foglalkoztatott mindig, hogy csináljak egy olyan előadást gyerekeknek arról a témáról, hogy ők hogy találkoznak az élet nagy dolgaival először, hogyan vezetődnek be az élet nagy dolgaiba..." (Csadi Zoltán, D+ Televízió) 

 

Zenével, tánccal, lírával az életről gyerekeknek és szüleiknek.

Van kezem, lábam. Van hangom, tudok beszélni. Én én vagyok, te pedig te vagy. De ki is vagyok én? És ki vagy te? Milyenek a fiúk? És milyenek a lányok? A fiúk mindig rosszak, a lányok mindig jók? És miért ilyenek vagy olyanok? És milyen az, ha kistestvérünk lesz? Mi lesz anyu szeretetével? Elveszi, és a kistestvérnek adja? Vagy megsokszorozza és csak több lesz belőle? De szeretem én azt a másikat? És milyen az, ha nyaralunk vagy kirán­du­lunk? Rengeteg kérdés, de hol van rá a válasz? 

Előadásunkban Bartók Béla Gyermekdalok és Mikrokozmosz című műveinek újragondolt részleteivel, valamint kortárs költők gyerekverseivel keressük a kérdésekre a lehetséges válaszokat, ismerkedünk a világgal és kicsit önmagunkkal. 

Szereplők: Tőkés Nikoletta, Siménfalvy Ágota, Kiss Attila, Gasparik Gábor.

Zene: Cári Tibor 
Koreográfus: Baczó Tünde
Dramaturg: Balassa Eszter


 

A bemutató október 6-án lesz megtekinthető. A darab mind gyerekeknek, mind szüleiknek szerethető, élvezetes, de egyben tanulságos is.

 

  

Műsornaptár
2017. novemberelőző hónapkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
44.12345
45.6789101112
46.13141516171819
47.20212223242526
48.27282930
Corner Hotel és Kávéház
Terminál Mikrokozmosz A falka Négy évszak Valahol Európában SAJTKIRÁLY ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más Kuplékirály Rák Jóska, dán királyfi Kármen Enyém, tied
x

Ajánló